Komfortzóna, a legnagyobb ellenségünk?

Sokszor szeretnénk változást, de változtatni az életünkön és a szokásainkon már kevésbé.  

Azt viszont az elmúlt évek során megtanultam, hogy a siker és a haladás a komfortzónán kívül van. Ahhoz, hogy változást érjünk el az életünkben olyan dolgokat kell tennünk, amit korábban nem. 

váratlan kiadások

A váratlan kiadások, ahogy a nevében is szerepel mindig akkor jönnek, amikor nem számítunk rá.  Tönkremegy a mosógép, a mikró, az autó. Mindig a legjobbkor, hiszen nem számítunk rá. Ismerős a helyzet igaz? 

Egész életünkben várunk valamire. A hétvégére, a nyaralásra, a nyugdíjra, életünk nagy lehetőségére. De honnan tudjuk, hogy az a lehetőség, amire vártunk?

befektetés

Ha az embert hosszú időn keresztül csak a szar éri, akkor már nehéz reménykedni a változásban, de titkon azért mégis bízik benne. Ugyan így volt velem is. Egyszerűen nem tarthat ez se örökké, gondoltam magamban, ez így is volt, de azért a változás még váratott magára. 

A hála ereje

A mindennapi rohanásban, saját magunk sajnáltatása és panaszkodása mellett elfelejtünk hálásnak lenni mindazért, amink van. Egy kedves ismerősömnek köszönhetően ismerkedtem meg a Hálanaplóval kb. 2,5 évvel ezelőtt.

A téged körülvevő 5 ember átlaga vagy

Ha főként olyan emberekkel vesszük körbe magunkat, akik folyton panaszkodnak és szerintük az egész élet szar, akkor egyszerűen mi is hajlamos leszünk erre a viselkedésre. Ezeket az embereket én energiavámpíroknak hívom. Sajnos akarva akaratlanul, de ha elindulunk a fejlődés, változás után, előbb vagy utóbb a baráti társaságunk is kicserélődik, változik.

A kishitűség- Merj nagyobbat álmodni!

Egész életemben végigkísér egy láthatatlan kereszt, amit cipelek és jelenleg is azon dolgozom, hogy ezt végre letegyem.  A szakértők szerint rengeteg dolog gyerekkorra vezethető vissza.

A harmincadik szülinapom és egy újabb mélypont.

Érdekes, ha kerek évfordulókhoz, szilveszterhez vagy születésnapokhoz érünk, akkor valahogy ezekhez máshogy viszonyulunk. Végig gondoljuk az eddigi életünket, számadást teszünk az elért sikerekről, célokról vagy éppen a kudarcokról. Levonjuk a tanulságokat és igyekszünk rendezni a gondolatainkat.  

A jelenlegi helyzetben is meg lehet gazdagodni?

Sajnos az elmúlt pár évben másról sem esik szó, csak a járványról, a háborúról, az  inflációról és az  anyagi bizonytalanságról. Arról viszont kevés szó esik, hogy mekkora lehetőség rejlik egy ilyen helyzetben (meg arról is, hogy valakiket azért ez nem igazán érint). 

Majd akkor adakozom, ha lesz miből. Vagy mégse?

Ismerős ez a mondat neked is, ugye? Nagyon sokan vallják azt, hogy majd akkor fognak adakozni, segíteni a rászorulókon, ha már nekik is lesz miből. 

Első befektetési próbálkozásaink

Ha valamibe szeretnénk a pénzünket befektetni, akkor sorra vesszük a különböző lehetőségeket. Ezekről mi is sokat beszéltünk, agyaltunk a férjemmel, hogy mi is jöhet szóba.

Mibe fektessünk be először?

Szinte mindenkiben megfogalmazódik ez a kérdés, hogy mibe érdemes fektetni. Mi hoz a legtöbbet? Miben van a legkisebb kockázat? Honnan tudom, hogy ez valóban jó befektetés?

 

Amint elindultam ezen az úton, természetesen engem is foglalkoztatott a kérdés. Pár könyvet elolvastam már a témában, hanganyagot hallgattam és először nem tetszett a válasz. Vártam a megoldást a kérdésre és a szerzők teljesen más választ adtak: 

Első lépések, avagy minden kezdet nehéz

Sokan abban bíznak, hogy ha jól keresnek, akkor megoldódik az anyagi helyzetük, pedig sokszor a kiadásaink nagyobb problémát okoznak nekünk, mint a bevételünk.

Gazdag papa, szegény papa

A mai világban számtalan kísértés ér minket, ha a pénz költéséről beszélünk. Itt már nem a hagyományos reklámokra gondolok, hanem az influenszerek szponzorált tartalmaira, amelyek arra ösztönöznek minket, hogy vegyük meg ezeket az általuk ajánlott termékeket.

Babilon leggazdagabb embere

Határozottan emlékszem arra a pontra, ahol valami megváltozott, valami felnyitotta a szemünket és a teljesen más lett az életfelfogásunk, a pénzhez való viszonyunk.

A változás szele

Az ausztriai életem nem pont úgy indult, ahogy szerettem volna. A koronavírus miatt egész egyszerűen nem találtam munkát, pedig nagyon jól beszélek angolul és németül is. Számtalan önéletrajzot elküldtem, választ viszont nem kaptam.  Hiszek abban, hogy mindennek megvan az oka és így utólag már tudom, hogy nem véletlenül alakult minden úgy, ahogy. 

Először is fontos megemlítenem, hogy a férjem nagyon fontos szerepet játszik ebben a folyamatban, amit elkezdtünk. Hasonló az életfelfogásunk, az értékrendünk, éppen ezért mindent közösen csinálunk. Ezért is érzem fontosnak, hogy megosszam, hogy honnan indultunk évekkel ezelőtt. Nem szeretném szépíteni a dolgokat, úgyhogy tömören röviden a béka segge alól. 

„ Aki nyavalyog, de nem változtat, annak még nem fáj eléggé.”- Dr. Bubó

Az egyik kedvenc idézetemmel indítom ezt a bejegyzést. Sokszor megfogalmazódik bennünk a gondolat, hogy változtatni kellene a dolgainkon vagy az életünkön.